Adam Lalana napušta 'galebove'

Fudbaler Adam Lalana napustiće ekipu Brajtona na kraju sezone, ali navodi da mu je potrebno vrijeme za konačnu odluku.

Adam Lalana je u Brajton stigao iz Liverpula 2020. godine i od tada je upisao 105 nastupa, od čega 94 u Premijer ligi.

Menadžer Roberto de Zerbi namjeravao je da ga zadrži, ali Adam Lalana smatra da je vrijeme za promjenu, ili nešto drugo.

”Razgovarao sam sa menadžerom proteklih mjeseci, on je rekao da želi da ostanem i da nastavim da igram. Ali, dao sam sebi i malo vremena da razmislim o tome gdje je klub sada, koliko sam bio odvojen od porodice u protekle četiri godine, jednostavno osjećam da je vrijeme.” rekao je Adam Lalana za BBC.

Ove sezone odigrao je 29 mečeva, ali na dvije od prethodne tri nije ulazio u igru.

”Imao sam sjajno vreme ovdje, imao sam i sreće da budem tu ove godine kada smo igrali u Evropi. Mislim da sam igrao dosta ove sezone, možda i previše s obzirom na sve povrede koje sam imao. Ali, uživao sam u svakom minutu.” dodao je nekadašnji reprezentativac Engleske.

Ističe da sa trenerom ima sjajan odnos i da mu je momenat kada je otišao da mu saopšti svoju odluku bio izuzetno težak. Dodao je i da je de Zerbi sve razmio kada je razlog za svoju odluku naveo razdvojenost od porodice.

”Mislim da želim da nastavim da igram, mislim da je još nešto ostalo u meni. Samo mislim da je vrijeme da napustim Brajton. Uvjek sam govorio da neću zloupotrijebiti dobrodošlicu koju mi ukaže neki klub. Želio sam da odem u pravo vrijeme i mislim da je to sada.” zaključio je Adam Lalana.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.