Marko Arnautović prelazi u Juventus, igraće pored Vlahovića

Veliki tandem u najavi, uz Dušana Vlahovića u napadu Juventusa naredne sezone naćiće se Marko Arnautović iskusni špic iz Bolonje.

Ovo bi bio senzacionalan transfer i jedan od najneobičnijih koji su se desili u Evropi poslednjih godina. Crno-bjeli tim iz Torina zbog toga želi još pojačanja u ofanzivi, a jedna od opcija je Marko Arnautović (33).

U reprezentativcu Austrije srpskog porekla Maks Alegri vidi idealnu opciju za popunjavanje ofanzivne linije tima. Marko može da odigra na nekoliko mjesta na terenu, ali i da bude idealna zamjena za Dušana Vlahovića. Očekuje se da reprezentativac Srbije bude startna “devetka” tima, a da iskusniji Arnautović bude pomoć bivšem napadaču Partizana i Fiorentine.

Kako se navodi, Juventus će tokom ljeta ostati bez Paula Dibale i Federika Bernardeskija, dok su Atletiku saopštili da ne žele da plate 35 miliona za otkup Alvara Morate. Takođe, klub bi mogao da napusti Moize Ken, koji nije imao mnogo prilike da igra u prethodnom periodu.

Cjena Marka Arnautovića je od šest do deset miliona eura, ima ugovor do 31. juna 2024. godine, a u timu koji vodi Siniša Mihajlović, ove sezone postigao je 15 golova uz jednu asistenciju na 34 utakmice u svim takmičenjima.