Bakić: Volio bih da ovo duže traje; Camaj: Čast je što radimo sa Prosinečkim

Fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je večeras reprezentaciju Sjeverne Makedonije (1:0), a Marko Bakić i Driton Camaj samo žele da kako su počeli, tako i nastave.

Iako su odigrali tek dvije utakmice pod vođstvom novog selektora Roberta Prosinečkog, i to prijateljske, naši “sokoli” su zadovoljni koliko su napredovali.

„U reprezentaciji sam 13 i po godina i ovo je jedna od najboljih akcija koje smo imali – tu mislim na atmosferu, fenomenalan rad, a kao nagrada su ove dvije pobjede”, rekao je Bakić i dodao:

„Tu velike zasluge ima selektor koji je unio novu, pozitivnu energiju i nove ideje koje želimo da prenesemo na teren. Nekad će to biti teže, nekad lakše, a nama je čast što radimo s takvom fudbalskom veličinom. Trudićemo se da ispunimo sve zadatke”, kazao je naš reprezentativac.

Bakić smatra i da su crnogorski fudbaleri privilegovani.

„Svi znamo ko je Prosinečki i kakav je igrač bio, neki od nas su odrastali slušajući priče kakvi su fudbaleri bili on i Dejan Savićević. Prosinečki nam je sada selektor, Savićević predsjednik Saveza, trener je Mirko Vučinić, a kapiteni Stefan Savić i Stevan Jovetić – to je vrh svjetskog fudbala. Volio bih da ovo duže traje.”

Nakon toga je ukratko prokomentarisao i duel sa Sjevernom Makedonijom.

„Kvalitetna su ekipa, imali su veći posjed. Dali smo sve od sebe da pariramo, imali smo bolje šanse i slavili smo. Upisali smo drugu pobjedu u četiri dana, to je veliki podstrek za dalji rad”, rekao je Bakić.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Driton Camaj odlučio je da uprkos zadovoljstvu koje ima bude iskren:

„Mislim da smo imali izvanredne uslove za rad. Čast je što radimo s Prosinečkim, pokušavamo da sprovedemo ideje koje ima mislim da je bilo uspješno u ovoj akciji. Raduje što smo dobili iako nismo igrali dobro. Vjerujem da rastemo kao ekipa, a čvrstina i borbenost moraju da postoje. Treba da budemo realni, nismo toliko dobri da bismo bili dominantni”, jasan je Camaj.