Barselona vodi pravnu bitku sa anonimnim Instagram korisnicima

U Barseloni vjeruju da renomirani novinari šire dezinformacije i to najviše putem društvenih mreža.

Društvene mreže predstavljaju nezaobilazan kanal komunikacije, koji izvlači na površinu sve prednosti i mane današnjeg vremena.

U moru sportskih dešavanja, pojavila se vijest da fudbalski klub Barselona vodi pravnu bitku protiv određenih anonimnih Instagram naloga.

Nezadovoljstvo i uznemirenost u katalonskom klubu za ovo doba godine je česta pojava, zbog bezbroj spekulacija vezanih za potencijalne odlaske i dolaske raznih igrača u redove petostrukog šampiona Evrope.

Ovog ljeta se čini da su u kancelarijama klupske baze Đoan Gamper najviše pogođeni situacijom koja ih je zadesila.

Barselona tvrdi da postoje anonimni nalozi na Instagramu koji su posvećeni širenju raznih podvala i malverzacija vezanih za transfer politiku kluba, iza kojih stoje renomirani novinari, koji poslije šalju vijest Instagram stranicama sa nekoliko hiljada pratilaca.

Ipak, spekulacije i tračevi zajedno sa lažnim vijestima su nešto ubičajno i moguće da u Blaugrani žele da igra na kartu žrtvenog jagnjeta i tako sakriju finansijske probleme unutar kluba za koje i ptice na grani znaju.

Među fudbalerima, za koje u Barsi tvrde da se vezuju za lažne informacije, nalaze se Džeremi Frimpong, Žoao Kanselo, Feran Tores, Niko Vilijams, Hulijan Alvarez. Predsednik kluba Đoan Laporta je obećao navijačima posrnulog giganta da će uslijediti remont i bolji dani na čelu sa novim trenerom Hansijem Flikom.

Međutim, i poslije nešto više od mjesec dana otkako je Njemac zvanično preuzeo Barselonu, nema naznaka da slijede bolja vremena.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.