DŽUD BELINGEM: Bolji sam 10 puta nego prošle sezone

Engleski fudbaler Džud Belingem sjajno je počeo sezonu u LaLigi, a u drugom kolu upisao je dva gola i asistenciju u pobjedi od 3:1 nad Almerijom.

Real Madrid slavio je na gostovanju Almeriji sa 3:1, nakon preokreta, a igrač utakmice bio je upravo Belingem, sa dva gola i asistencijom.

”Uživao sam u povratku i borbi tima. Mnogi timovi se muče ako rano zaostaju, ali mi nijesmo zabrinuti. Nastavili smo da igramo dobro i niko nije paničio. Na kraju je bila ugodna utakmica.” rekao je on za klupsku televiziju.

Talentovani Englez sada je dio onoga što je ranije mogao da gleda samo na TV-u.

”Često sam gledao na televiziji preokrete i povratke Real Madrida. Sjećam se da sam pomislio, ‘Neće moći’, ali su uspijevali. Sada sam ovdje i doživljavam to. Postoji takav osećaj mirnoće, nikad se ne osećaš kao da ćeš izgubiti. Gledao sam u lica saigrača i nije bilo uspaničenih pogleda. Preokrenuli smo to zahvaljujući tom iskustvu.” naglasio je Belingem.

Pored sjajnog početka karijere u ‘kraljevskom klubu’ svjestan je da mora još da se razvija.

”Oduševljen sam, ali najvažnije je da igram dobro i da dam svoj maksimum. Znam da će me saigrači tražiti, ali ne radi se o davanju golova. Oduševljen sam što postižem golove i pomažem timu da pobjeđuje, ali moram da radim, u svakoj oblasti moje igre.” dodaje Džud.

“Deset puta sam bolji nego što sam bio prošle sezone. Zaista se osjećam prijatno sa ovim igračima i učim svaki dan. Nivo ovdje je mnogo visok i ja sam kao sunđer, prihvatam sve što mi saigrači kažu. Zato sam tako dobro počeo sezonu. Moram da nastavim da pomažem timu. Predstoji još mnogo utakmica i jednostavno moram doprinositi.” završio je Belingem.