Igrači glasali: Nenad Bjelica najgori trener Bundeslige

Hrvatski stručnjak i bivši trener Union Berlina, Nenad Bjelica, izabran je od strane 227 bundesligaških fudbalera za trenera koji je najviše razočarao u prošloj sezoni.

Njenamčki “Kicker” objavio je rezultate glasanja, gdje je prvom mjestu Bjelica sa 18,1 posto glasova, dok drugo mjesto zauzima njegov sunarodnik Niko Kovač sa 16,7 posto glasova.

Oba trenera su dobila otkaz tokom sezone. Bjelica je smijenjen početkom maja, nakon niza loših rezultata, a skrenuo je požnji na sebe kada je došao u sukob sa Bajernovim igračem Saneom.On je vodio Union na 22 utakmice i upisao po šest pobjeda i remija i devet poraza.

Niko Kovač je dobio otkaz u Volfsburgu nakon jedeanaest mečeva bez pobjede.On je bio na čelu ovoga kluba od 2022. godine, kada je došao iz Monaka, do sredine januara ove godine.

Osim pomentutih igrača, najviše je razočarao i sada već bivši trener Bajerna, Tomas Tuhel, koji se našao na trećoj poziciji sa 16.3 posto glasova, dok je četvrtu poziciju zauzeo trener Kelna, Stefen Baumgart, sa 12,8 posto glasova. Petu poziciju je zauzeo Urs Fišer, prethodnik Nenada Bjelice u Unionu.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.