SELEKTOR BOSNE I HERCEGOVINE POZVAO SINA U REPREZENTACIJU: Sve je subjektivno, dugo je bio u mojoj sjenci

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro pozvao je sina Kenana za predstojeće mečeve “zmajeva” koje će igrati protiv Lihtejnštajna i Islanda.

Nakon poraza od Luksemburga nekadašnji selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić smijenjen je sa selektorskog mjesta “zmajeva”, a na njegoov mjesto došao je Meho Kodro.

Njegov sin Kenan Kodro koji nastupa za mađarski Fehervar dobio je poziv, a na pitanje novinara selektor Bosne i Hercegovine je odgovorio da je to vrlo emotivno pitanje.

“Šta da vam odgovorim. Pitate me često za Kenana, ja tu nemam šta da puno dodam. Kenan je moj sin, volim ga puno, volim ga najviše na svijetu, to nema dileme. Kenan će igrati onoliko koliko zaslužuje, ako ne bude zaslužio neće. Dalo se da Kenan igra, kod prethodnih selektora je pozivan. Desilo se da dođem sada i on je tu. Ja vam kažem igraće koliko bude zaslužio. Vi meni možete reći da je to subjektivno, ali da, sve je subjektivno. Kenan igra dobro, daje golove, kapiten, šta sada ja treba da ga ne zovem samo jer je moj sin.

Evo dajte mi jedan razlog da ga ne pozovem. Sarađivao sam sa njim u Real Sosijedadu i stalno se postavljalo to pitanje. Stvarno mislim, Kenan je bio dugo godina u mojoj sjenci i mislim da mu je moje ime više odmoglo nego pomoglo u životu. S tim moramo da živimo. Vi imate pravo da postavite to pitanje, ali za mene je to vrlo emotivno pitanje. Svjestan sam težine toga, poziva i nepoziva. U ludim snovima sanjam da igramo, da Kenan uđe i da gol i da budemo u delirijumu“, rekao je Meho Kodro.

Kenan je prije Fehervara nastupao i za Sosijedad, Osasunu, Bilbao, Kopenhagen, Grashoper, Valjadolid i Majnc.

Za reprezrentaciju Bosne i Hercegovine zabilježio je 13 nastupa i postigao dva gola.

Pročitajte i ovo:

2 Komentara

    Covjek realno prica. Ako zasluzuje igrace.

    Ako je dobar, zasto da ne?

Komentarisanje nije dozvoljeno.