Peter Cajdler novi trener Bohuma

Dosadašnji trener švajcarskog Sent Galena, Peter Cajdler, preuzeo je njemački Bohum koji je jedva uspio da se sačuva u Bundesligi.

Opstanak u Bundesligi nije pomoglo privremenom treneru Heiku Bušeru da ostane na klupi Bohuma, pa je umjesto njega stigao Cajdler koji će potpisati dvogodišnji ugovor, ali ako uspije da sačuva klub u Bundesligi, ugovor će produžiti na još godinu dana.

Njemački stručnjak uspješno je predvodio Sent Galen šest sezona i na rastanku mu se zahvalio: “Sent Galen je lijepo poglavlje u mojoj trenerskoj karijeri.Želio bih da se zahvalim svima, poželim klubu i izuzetnim navijačima samo najbolje u budućnosti.”

Cajdler je imao ugovor sa Švarcarcima do 2027. godine, ali predsjednik kluba Matijas Hupi nije želio da kvati trenerove planove: “Uvijek smo otvoreno i konstruktivno komunicirali, uvijek signalizirali da nećemo postavljati nikakve prepreke ako bi poželio prelazak u višu ligu.Srećni smo zbog Petera, ujedno dugujemo veliku zahvalnost za njegove usluge u proteklih nekoliko godina.”

Njemac je preuzeo Sent Galen 2018. godine i dvaput stizao do finala tamošnjeg kupa, a ove sezone uspio da izbori plasman u kvalifikacije Lige konferencije.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.