DAMJANOVIĆ ZAVRŠIO KARIJERU: Legendarni napadač se zasitio fudbala

Nekadašnji crnogorski fudbalski reprezentativac i čovjek koji je legenda azijskog fudbala, Dejan Damjanović, odlučio je da stavi tačku na karijeru.

Damjanović je igrao za Sinđelić, Železnik i Bežaniju, a potom je uslijedila nevjerovatna karijera i nastupi za Al-Ahli, Inčon, Seul, Đangsu, Peking, Suvon, Daegu i na kraju Kiči iz Hong Konga.

On je sa 42. gola najbolji strijelac u istoriji azijske Lige šampiona, sa Seulom je 2013. godine igrao u finalu tog takmičenja, a sa istom ekipom tri puta je bio prvak Južne Koreje.

Više puta bio je u idealnom timu azijske Lige šampiona i K Lige, a bio je i najbolji strijelac u Južnoj Koreji, a 2012. bio je i najbolji igrač.

U Hong Kongu je bio najbolji strijelac prvenstva i sa Kičijem je osvojio dva naslova prvaka.

Za selekciju Crne Gore debitovao je 16. oktobra 2008. godine protiv Italije. Za reprezentaciju je upisao 31. nastup i postigao osam golova.

Dva puta je bio strijelac protiv Engleske, a pogađao je i protiv Poljske, Kipra, Ukrajine.

Posljednju utakmicu u dresu državnog tima odigrao je protiv Moldavije 2015. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

”Došao je i ovaj dan. Poslije 25. godina profesionalnog igranja vrijeme je da se zahvalim fudbalu. Od sada ću uživati u njemu i van terena. Hvala svim klubovima za koje sam igrao, trenerima, saigračima i navijačima na stalnoj podršci. Hvala Aziji i posebno Južnoj Koreji koja je sve ovo učinila mogućim i podarila mi nezaboravne momente. Hvala i mojoj familiji, supruzi koja me pratila i bila moja najveća snaga.” napisao je na Instagramu Dejan Damjanović.