"Fudbal se igra zbog navijača, izražavamo žaljenje zbog odluke FSCG"

Fudbalski klub Otrant reagovao je večeras saopštenjem nakon odluke Disciplinske komsijije FSCG da kazni Bokelj sa dvije utakmice igranja pred praznim tribinama.

Naravno, sve zbog toga jer ta odluka utiče na derbi koji će dva tima odigrati u nedjelju, a koji će vjerovatno odlučiti putnika u Meridianbet 1. CFL.

Saopštenje Otrant Olimpika prenosimo integralno.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

“Izražavamo veliko žaljenje nakon odluke da se derbi sezone Bokelj – Otrant odigra u Kotoru i bez prisustva publike. Razumijemo sankcionisanje Bokelja zbog loše organizacije utakmice sa Komom, ali smatramo da je trebalo pronaći rješenje u vidu suspenzije njihovog terena pa bi tako oni iskreni i odani ljubitelji fudbala mogli prisustvovati derbiju, zakazanom za 12. maj. Pogotovo imajući u vidu neke ranije odluke Disciplinske komisije u sličnim slučajevima. Jedan od primjera je kazna nakon utakmice Grbalj – Jedinstvo, kaznom da se utakmica odigra na najmanje 50 kilometara udaljenom stadionu.

Otrant Olimpik uvijek je bio i biće na strani istinskih fudbalskih vrijednosti i u nama ćete imati pravog partnera na putu unaprjeđenja ove divne igre i uslova da se crnogorski fudbal i sport razvijaju u okolnostima kojima svi treba da stremimo. Šteta je da se derbi, u kom će se vjerovatno odlučiti novi prvoligaš, ne igra uz prisustvo publike, jer na kraju – zbog navijača se i igra fudbal a sigurni smo da bi stadion bio ispunjen velikim brojem gledalaca”, zaključuje se u saopštenju Otranta.