Meldin Drešković - diplomirani arhitekta iz Plava u idealnom timu crnogorskog šampionata!

Meldin Drešković za godinu dana je uspio da zauzme status prvoligaša sa matičnim Jezerom, zatim peto mjesto u Prvoj ligi, ali i idealnoj postavi crnogorskog šampionata.

Međutim, to nije sve – supertalentovani, stameni štoper iz Plava nizu uspjeha dodao je i status akademskog građanina, pošto je upravo završio osnove studije Arhitekture.

Meldin karijeru neće nastaviti u Jezeru, ali će i specijalističke studije morati da pričekaju

“Naravno da sam zadovoljan postignutim uspjehom na univerzitetu UDG, ali fudbal mi je najveća ljubav i preokupacija. Zato ću specijalističke studije odgoditi, a u čekanju prave ponude za nastavak fudbalske karijere treniram prema individualnom programu. Ponuda imam, ali sačekaću. Ukoliko me ne zadovolje opcije za odlazak u inostranstvo, igraću u našoj Prvoj lig, ali samo u klubu koji će se boriti za titulu prvaka” – objasnio je 23-godišnji Drešković.

“Nakon godine i po u Podgorici, koja se zvala Mladost Lješkopolje, radio sam sa trenerima Milijom Savovićem i Miloradom Pekovićem. Upravo je trener Savović insistirao da se vratim u Jezero, kada je preuzeo mjesto šefa struke. Osim izazova i emotivno mi je značilo da pomognem svom klubu. Uspjeli smo da izborimo status prvoligaša u baražu protiv Koma, a od ciljanog baraža za opstanak, uspjeli smo da zaslužimo peto mjesto.

To je ogroman uspjeh za klub koji je svaku utakmicu odigrao na strani, imao najmanji budžet i najgore uslove. Ispisali smo istoriju kluba, najveći uspjeh ikada, a kao kapiten u posljednjoj sezoni doživio sam veliku satisfakciju i zadovoljstvo. Ipak, Plav ima problema sa lokacijom za realizaciju projekta stadiona, što je ograničavajući faktor u razvoju fudbala. Zato smatram da će se Jezero i ove sezone grčevito boriti za opstanakk, uprkos entuzijazmu i velikoj ljubavi navijača”– rekao je

Uprkos podatku da je nastupao u ekipi autsajdera, slučaj Dreškovića je pokazatelj da se i te kako prate igre svih prvoligaša.

“Očigledno da je tako, jer konkurencija na poziciji desnog štopera je bila žestoka Za dalji napredak treba nastaviti sa dobrim igrama u većem klubu, ili inostranstvu. Samo tako je moguće ostvariti snove i zaigrati u najjačem državnom timu” – zaključio je Drešković.

Put uspjeha oca Almira, on takođe prati.

Da se velikim radom i dobrom organizacijom mogu dostići ciljevi na brojnim poljima, upravo je Meldin primjer.

“Na fakultetu sam uspio zahvaljujući sjajnom programu na UDG za profesionalne sportiste, sa razumijevanjem uprave, ali i profesora koji organizuju konsultacije prema potrebama naših sportskih ekipa. Savjetima mi je pomogao i otac Almir, koji je kao prvotimac prvoligaša Prištine završio Mašinski fakultet.

Taj rang je bio neuporedivo veći, ali i uslovi za studiranje su bili neuporedivo teži. Opravdanja nisam imao, pošto imamo i porodičnu građevinsku firmu. Iako sam srećan zbog diplome, za mene je najradosnijia bila vijest da sam izabran u idealni tim u sezoni Prve lige” – istakao je Drešković.

Za razliku od oca – koji je igrao u napadu, 192 centimetra visoki Meldin igra na poziciji štopera.

“Počeo sam kao napadač, ali me je kao omladinca selektor Aleksandar Miljenović prekomandovao na poziciju štopera. Pohvale mojoj igri znak su da je dobro procijenio” – kaže Drešković.

2 Komentara

    Jel ovo prvi fudbaler nase lige sa ovako jakom diplom ?
    Ako jeste bravo momak

    Da mu se da i diploma kao jedini fudbaler sa diplomom…pojedini imaju samo ono osnovno znanje

Komentarisanje nije dozvoljeno.