DULJAJ: Umor nije nikakav alibi

Partizan, kojeg sa klupe predvodi Duljaj, igra danas protiv IMT-a u gostima u šestom kolu Superlige, samo par dana nakon eliminacije od Nordsjelanda.

Trener Igor Duljaj rekao je da meč dolazi u nezgodnom trenutku, ali da vjeruje u njegovu ekipu.

”Nije dobar trenutak. Ispali smo iz Evrope, što naravno nije pohvalno. Igramo protiv jedne od najmlađih ekipa u ligi, jednog od najprijatnijih iznenađenja. Tim koji je dobio Čukarički sa 3:0, a mogli su da uzmu bodove i u Bačkoj Topoli.” počeo je on.

”Sa druge strane, ovo je posljednja utakmica pred pauzu. Drugačija je podloga u odnosu na onu na koju smo mi navikli. Međutim, izuzetno važna utakmica za nas, posebno što smo prije toga imali dva teška gostovanja protiv Vojvodine i Bačke Topole, gdje smo odigrali odlične utakmice. Očekujem da ćemo i danas odigrati onako kako znamo i umijemo. Ono što raduje je da ćemo imati podršku navijača. Oni će podići igru igrača na viši nivo.” rekao je Duljaj.

Osvrnuo se i na zamor ekipe, obzirom na činjenicu da je utakmica protiv Nordsjelanda bila zahtjevna.

”Teško je kada su velike brzine u pitanju, kada morate da jurite brze igrače. To iziskuje veliku potrošnju, ali umor ne smije biti alibi, posebno kada je u pitanju Partizan.” zaključio je Duljaj.