Duljaj saopštio dobre vijesti pred derbi

Trener Partizana Igor Duljaj propustiće sjutrašnji vječiti derbi zbog četvrtog žutog kartona i suspenzije, a na današnjoj konferenciji za medije saopštio je dobre vijesti za navijače crno-bijelih.

Umjesto njega crno-bijele bi na 173. vječitom derbiju trebalo da vodi neko od njegovih pomoćnika.

“Nije prijatna i nije fudbalska situacija. Naravno da tu ima i moje krivice u nekim prethodnim utakmicama, gdje sam zasluženo dobio karton ili kartone. Već sam bio u jednoj ovakvoj situaciji kada je Saša Stanojević bio suspendovan u Evropi, pa sam ja vodio utakmicu po njegovim instrukcijama. Može da bude problema u komunikaciji, ali ekipa se poslednjih nekoliko dana sprema za ono što je očekuje sutra, tako da će raditi ono što smo se dogovorili. A

ko bude potrebno, razgovaraću mobilnim telefonom sa nekim od pomoćnika. Videćemo ko je to. Oni koji imaju moj broj telefona, molim ih samo da me ne zovu tokom utakmice”, rekao je Duljaj kroz smeh.

Dobra vijest je da će Mateus Saldanja posle dužeg vremena biti u protokolu za ovaj meč, dok je nastup golmana Aleksandra Jovanovića i dalje neizvjestan zbog povrede na meču protiv Čukaričkog.

“Mislio sam posle utakmice protiv Čukaričkog da nije toliko ozbiljno, međutim, ima malu rupturu koja mu ne daje potpunu slobodu da radi neke pokrete. Ima bolove u koljenu. Trenirao je juče, ali ne punim intenzitetom. U dogovoru s doktorom i s njim, donijećemo odluku šta je najbolje za njega i za ekipu, Prvenstveno, moramo da vodimo računa o zdravlju igrača”, naglasio je Duljaj.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Pavle Ilić delegiran da sudi drugi derbi zaredom, ali trener crno-bijelih nije želio da pridaje veći značaj ovoj odluci.

“Ja bih voleo da ni treneri ni sudije ne budu ti o kojima će da se priča posle utakmice, nego da to budu igrači. Da se prepričavaju golovi, momenti, ambijent na terenu. Verujem da je to za sudiju veliki korak, ali mali za fudbal”, istakao je Duljaj.

Ostalo je upamćeno da je Ilić pokazao nepoštovanje prema Gajasu Zahidu, zbog čega nije sankcionisan.

“To nije sportski. Treba da ostavimo trenere i sudije da budu po strani i da glavni akteri meča budu igrači jer ljudi žele njih da vide. Ne žele da vide sudije i trenere, žele da vide svoje idole i ambijent koji će biti sportski, gdje će navijači oba tima biti na nivou i biti ti koji će da uveličaju spektakl”, naglasio je Duljaj

Sjutrašnja utkamica na stadionu “Rajko Mitić” na programu je od 18 sati.

Pročitajte i ovo: Na današnji dan: Savićević je bacio Parižane na koljena i donio Milanu novo finale Lige šampiona (VIDEO)