ERAKOVIĆ SE SELI NA KIPAR: Doskorašnji vezista Sutjeske Meridianbeta pojačao Omoniju

Nakon što mu je istekao ugovor sa Sutjeskom Meridianbet, Novica Eraković je odlučio da započne inostranu karijeru pa će njegov novi klub biti kiparska Omonija.

Eraković je fudbalsku karijeru počeo upravo u ekipi Sutjeske Meridianbeta, da bi nakon odličnih partija jedan od najboljih igrača Meridianbet Prve crnogorske lige odlučio da se oproba u novoj sredini.

Novi klub za najboljeg fudbalera Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige iz sezone 2021/22 biće Omonija, šestoplasirana ekipa tamošnjeg šampiona i osvajač Kupa Kipra iz prošle sezone.

Dvadesetrogodišnji vezista je ove sezone za Plave odigrao 38 utakmica i postigao pet pogodaka uz 14 asistencija.

Bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje šampionske titule Sutjeske Meridianbet u sezoni 2021/22, a nakon dobrih partija dobio je poziv u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore.

Nikšićanin je za Hrabre sokole debitovao u prijateljskom meču protiv Jermenije, a do sada je uspio da zabilježi četiri nastupa za selekciju koju sa klupe predvodi Miodrag Radulović.

Ove sezone sa Sutjeskom Meridianbet osvojio je Kup Crne Gore, a nakon brojnih spekulacija Eraković će se na kraju preseliti na Kipar u redove kluba koji 21 put osvajao šampionsku titulu u tamošnjem šampionatu.

Omonija je prošlu sezonu osvojila Kup Kipra, pa je čekaju kvalifikacije za Ligu konferencija koje će početi od drugog kola.

Pročitajte i ovo: