Erik Garsija želi povratak u Barselonu

Štoper Mančester Sitija Erik Garsija odbio je ponudu engleskog vicešampiona da produži ugovor, čime je jasno dao do znanja da želi da napusti Etihad.

”Erik Garsija nas je obavijestio da ne želi da produži ugovor sa Sitijem. On mu ističe sljedeće godine. Mi smo željeli, ali on ne želi. Pretpostavljamo da želi da igra u drugom klubu – rekao je Gvardiola.

Erik Garsija došao je na Etihad prije tri godine za 1.7 miliona eura iz Barselone.

U nedostatku rješenja za štopera dobio je ove sezone priliku na 19 utakmica, uz još osam za mladi tim u raznim takmičenjima.

Mnogi ovu njegovu odluku dovode u vezu sa tim da se Barselona interesuje da ga vrati i kao deklarisani navijač Barselone želi putem Đerara Pikea, koji je tako kao mlad prešao u Mančester Junajted pa se vratio na Kamp Nou.

Navodno je i Barselona zainteresovana da ga dovede za 10 miliona eura.

Ali sa druge strane moguće da je i dovođenje Nejtana Akea iz Bornmuta pokolebalo mladog Španca da može da se izbori za značajniju ulogu na Etihadu.

Pored njih dvojice od štopera u Sitiju su još Emerik Laport, Džon Stons i Nikolas Otamendi, uz Fernandinja koji se polako sa centralnog veznog prebacuje na štopera. A po posljednjim izveštajima Siti je ozbiljno zagrizao i za Kulibalija.

7 Komentara

  On jeste dobar ali realno Barseloni i nije potreban

  Garsija jedan od najtalentovanijih štopera današnjice, moderni štoper koji zna igrati sa loptom u nogama. I pored toga se daje 50 mil. za Akea. Dokaz da Pep puno troši i ne afirmiše igrače. Slična sudbina čeka i sjajnog Fila Fodena.

  Hoce u Barsu jer ovdje zna da nece dobiti sansu da igra. Nije on jedini mladi igrac koji je pobjegao iz Sitija i od Gvardiole u poslednje 2-3 godine.

  Igra mu se za Barsu to je njegov klub

  Nije los bice ovo dobar stoper al rano mu je u Barselonu jos

  Bolje mu je da trazi mjesto dje ce vise sansi dobijati

  Oce mali da se izbori za mjesto u Barsi i postujem to
  Dako ga dovedu

Komentarisanje nije dozvoljeno.