Gase odlučio da završi karijeru

Trener Marselja, Žan Luj Gase, saopštio je čelnicima kluba da će na kraju sezone otići u penziju.

Marsej igra u nedjelju protiv Avra, a Gase je pred ovaj meč izjavio:

” Nedjelja je poslednji meč u mojoj karijeri. Da ostanem u fudbalu, da se moje iskustvo, moje ideje koriste i dalje.Ne znam da radim u bašti, ali ću vrijeme provesti sa mojom porodicom. Moja odluka je konačna. Zadovoljstvo mi je što sam trenirao Marsej.Proveo sam vrijeme na Velodromu gdje sam se naježio svaki put kada sam izlazio na teren.Želim da pobijedim u ovom poslednjem meču da ostanem sam na terenu i da se poklonim najdivnijim navijačima.”

Gase je dodao da ga je posebno dirnulo to što su svi kada je izlazio iz sale za konferencije ustali i ispratilli ga aplauzom:

“Kada sam se vratio u Marselj, mnogi su govorili da nisam pravi izbor, ali su posle samo mesec dana shvatili s kim imaju posla i koliko sam otvoren. Mnogo mi znači što su me upravo mediji ispratili aplauzom, jer znam koliko to nama znači.”

U trenerskoj karijeri 70-godišnji stručnjak je radio u Monpeljeu, Istri, Kaenu, Sent Etjenu i Bordou, a bio je i selektor Obale Slonovače.U Marsej je stigao krajem februara i naslijedio na klupi Đenara Gatuza.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.