Gatuzo: Morao sam da prihvatim priču koja boli mnogo više od bilo kog poraza ili otkaza!

Danas je italijan Đenaro Gatuzo rekao da žali što ga Totenhem nije ovog ljeta izabrao za trenera.

Totenhem je tražio trenera od kraja prošle sezone, imao je nekoliko kandidata, a kada nisu uspeli da postignu dogovor, odlučili su se za Gatuza.

Medjutim, navijači su se oštro protivili njegovom dolasku i pokrenuli kampanju protiv Gatuza, zbog njegovih kontroverznih komentara o istopolnim brakovima i rasizmu. 

Uprava Totenhema je odustala od Gatuza i dovela Nuna Espirita Santa.

“To je bilo veliko razočaranje, ali nisu me opisali onakvim kakav zaista jesam i nisam mogao ništa da uradim povodom toga. Žao mi je što nisam mogao da se branim i objasnim da nisam osoba o kojoj govore u Engleskoj“, rekao je Gatuzo za italijanski dnevnik Mesađero, prenio je Eurosport.

“Morao sam da prihvatim priču koja boli mnogo više od bilo kog poraza ili otkaza, u trenutku kada ne želimo da razumemo koliko mreža može biti opasna. Odredjena zloba dolazi sa Fejsbuka ili Tvitera, gdje je moguće osnažiti bilo koju laž. Nemam naloge na društvenim mrežama i ne želim ih, a nema ih ni moja supruga Monika”, rekao je Gatuzo.

“Zašto da ih pustim da me vrijedjaju zbog bilo čega? Nemam čak ni Instagram. Ne razumijem, ako pijem vino, u čemu je poenta da se slikam da bi drugi to znali. To je moja stvar, moja djeca Gabrijela i Frančesko to znaju”, naveo je Gatuzo.