GERI NEVIL: Liveprulu trebaju pojačanja, Klop brani vlasnike

Nekadašnji fudbaler Geri Nevil izjavio je da je Liverpulu potrebna ozbiljna rekostrukcija kako bi se vratili vrhunskim rezultatima.

Liverpul je prošle sezone bio peti u Premijer ligi i igraće u Ligi Evrope. Klub sa Enfilda tokom ljetnjeg prelaznog roka angažovao Aleksisa Mekalistera i Dominika Soboslaja.

Nevil smatra da su vlasnici Liverpula ostavili menadžera Jirgena Klopa da sam ‘iščupa’ situaciju.

”Klop brani vlasnike jer mislim da on radi najbolji posao od svih u posljednjih sedam ili osam godina sa budžetom koji ima. Ipak, ne može tako da nastavi.” rekao je Nevil u svojoj emisiji ‘Overlap‘.

”Čelsi je potrošio mnogo, Arsenal i Junajted takođe. Siti je Siti i mislim da se vlasnici ponašaju kao da nemaju novca za to takmičenje. Belingem je koštao 100. miliona, kao i Deklan Rajs, kao i Enco Fernandes, ali u Liverpulu i dalje stoje na tih 50,60 miliona funti i tako se osjećaju udobno.” istakao je Geri.

Smatra da su ekipi neophodna prava pojačanja.

”Oni bi trebalo da odu u Brajton i daju 100 miliona za Kaiseda, a oni pokušavaju da dovedu nekoga iz Sautemptona za 40 miliona. Lavia jeste dobar igrač, ali Liverpulu treba pravi posao.”

Za kraj, istakao je da će Liverpulu takav pristup jednog dana da se ‘obije o glavu’.

”Mislim da će se to vratiti vlasnicima. Oni ne ulažu u tim na nivou na kojem to rade preostalih pet najjačih ekipa. Takvim pristupom ne mogu da izazovu Mančester siti.”

Nova sezona u Premijer ligi počinje predstojećeg vikenda, a Liverpul u prvom kolu gostuje na Stemfrod Bridžu ekipi Čelsija.