HAVIER TEBAS: Žestoko napao Premijer ligu Engleske

Predsjednik La Lige Havier Tebas je tokom nedavnog intervjua žestoko napao , ali je i najavio crna predviđanja za Barselonu.

Havier Tebas je poznat kao veliki kritičar engleske Premijer lige, a to je sada ponovo potvrdio jer je u nedavnom intervju kazao kako ovaj šampionati destabiliše kompletan evropski fudbal.

“Premijer liga destabilizuje kompletan evropski fudbal sa svojim trošenjem. Oni su jednostavno Liga superdugovanja. U audiovizuelnoj zaradi, Barselona i Real Madrid bi bili treći ili četvrti u Engleskoj. Mi ipak u Španiji gledamo da izgradimo stabilan sistem, ne kao oni” – započeo je Tebas pa nastavio:

“Komercijalna potražnja Premijer lige se nije promijenila u nekoliko posljednjih godina. Velika razlika između nas i njih je činjenica da imaju mnogo vlasnika koji vode svoje klubove u finansijsku propast. Tako su recimo, klubovi La Lige izgubili tek 250 milona eura, dok su premijerligaški timovi izgubili vrtoglave dve milijarde”.

Sem kritike Premijer lige Engleske, Tebas je morao da se osvrne i trenutnu finansijsku situaciju Barselone, te je na pitanje u vezi poređenja katalonskog velikana sa nedavnim dešavanjima u Juventusu dao zloćudno poređenje.

“Za sada bih rekao da je u goroj situaciji Juventus, ali oni su već sankcionisani te smatram da će Barselona u budućnosti biti u goroj situaciji nego oni” – rekao je Tebas pa zaključio:

“Barselona mora da smanji svoju platnu listu za čak 200 miliona eura. Ta informacija o 200 miliona eura je bazirana na informacija dostavljenim od strane samog kluba. Sam predsjednik tima Žoan Laporta je govorio o gubitcima od 93 miliona eura zbog toga što će se morati preseliti na novi teren zbog renoviranja Nou Kampa. Troškovi zaposlenih te takođe ono što su izgubili tokom pandemije virusa korona čak nije uračunato u sve to”.

9 Komentara

  Njemu je Premier liga izgleda ” trn u oku”. Malo, malo pa nesto napada Engleze.

  Samo neka napada haha

  Ni prvi ni poslednji

  Ostale su kao nesto bolje? Ista prica je svuda!

  Ma koga briga.

  Englezi su ih pretekli odavno, zato njemu smeta.

  Ja ne znam ko jos sluša njegovo misljenje

  E bas mu je teško hahahah… ajde ne smaraj nas

  Ima pravo na svoje mišljenje.

Komentarisanje nije dozvoljeno.