Holanđanin novi sportski direktor Ajaksa

Holanđanin, Klas Jan Huntelar, bivši fudbaler njemačkog Šalkea, novi je sportski direktor Ajaksa za koji je i nastupao tokom svoje fudbalske karijere.

Nakon što je bivšem sportskom direktoru Ajaksa, Marku Overmarsu otkriven skandal u kome se otkrilo kako je svojevremeno verbalno zlostavljao koleginice, odlučeno je da 38-godišnji Huntelar preuzme poziciju sportskog direktora u tom klubu.

Huntelar je svoju fudbalersku karijeru završio prošle godine kada je nastupao za Šalke, a prije toga nastupao je za Ajaks. Naime, Holanđanin je za Ajaks nastupao u dva navrata tokom svoje karijere i to prvi put kada je došao iz Hernevena u Ajaks (2006-2008), potom je po isteku tadašnjeg ugovora sa Ajaksom, prešao u Real Madrid.

2017. godine vratio se u Ajaks, gdje je ostao do 2021. nakon čega potpisuje za njemački Šalke i odatle odlazi u igračku penziju.

Hunteler je nastupao i za holandsku reprezentaciju, gdje je upisao 76 nastupa i postigao 42 pogotka.

“Drago mi je zbog novog dolaska u Ajaks. Znatiželjan sam kako ću se snaći na novom poslu, a vjerujem da će mi znanje koje sam stekao tokom karijere pomoći na novom radnom mjestu. Inače, trenutno radim i na trenerskoj diplomi”, rekao je Huntelar.