RANIJERI: Tražio sam Jankta jer se uklapa u moj projekat

Novi član Serije A, ekipa Kaljarija sa Sardinije, pokušava da ojača ekipu za takmičenje u društvu najboljih, a sa klupe će ih predvoditi legendarni Klaudio Ranijeri.

Trener Ranijeri je između ostalih, tražio da klub dovede Jakuba Jankta, češkog internaiconalca koji je prošle sezone igrao za Hetafe i koji je izazvao pravu pometnju u fudbalskom svijetu kada je javno priznao da je homoseksualac.

Dolazak Čeha u Kaljari dodatno bi podgrijao situaciju u Italijanskom fudbalu zbog italijanskog ministra sporta i njegove neoprezne izjave. On je rekao da mu se ne dopada to što se Jankto javno razmeće sa informacijom da je gej.

Sada Abodi tvrdi da nije homofob i da nije imao namjeru da bilo koga uvrijedi.

‘’Svi imaju svoje mišljenje i uvijek će postojati neko ko želi da od svake izjave napravi skandal. Znam Abodija, ozbiljna je kompetentna osoba. Što se tiče Jakuba, mislim da je dobar igrač i odgovara mom projektu. sve ostale stvari me ne interesuju.’’ rekao je Ranijeri.

‘’Shvatam koliko je ptaio što ne može da se izrazi a da ne izazove određenu reakciju. Bilo mu je teško i ko zna koliko je još igrača u takvoj situaciji, ne samo u sportu, već u društvu. Zato bi bilo lijepo da je više ovakvih poruka, da ljudi shvate da nema razlika.’’ poručio je trener Kaljarija.