JIRGEN KLOP: Ja se ne plašim otkaza

U nešto više od nedelju dana čak tri menadžera premijerligaških klubova ostalo je bez posla, što je prokomentarisao .

Prvi je otpušten Antonio Konte, a onda Brendan Rodžers i Grem Poter.

“Jako poštujem Potera i Rodžersa, dopadaju mi se obojica. Fantastični menadžeri, ali stvari uvijek mogu da krenu u pogrešnom smjeru. Tako je u fudbalskom poslu. Bila je to čudna nedelja, Antonio Konte, Nagelsman, a onda i njih dvojica”, rekao je Klop.

Tim sa “Enfilda” ne ostvaruje ove sezone rezultate u skladu sa očekivanjima, ali njemački stručnjak ne strahuje za svoj posao.

“Da slon je u prostoriji, zašto ja još sjedim na ovom mjestu u ovom ludom svijetu? Poslednji preživjeli. Da mi je ovo prva sezona, bilo bi znatno drugačije. Da, imamo pametne vlasnike, ali da biste bili sto odsto sigurni, morali biste njih da pitate. Ja se ne plašim otkaza. Ne mislim ni da se Grem Poter plašio. Svjestan sam da sam još tu zbog urađenog u prošlosti, ne ove sezone. Ali nema potrebe da se plašim, nisam mural na zidu, ja sam tu da doprinesem. Svi to shvatamo kao dio posla”, rekao je Klop i dodao:

“Ovo sa Poterom je već 12. otkaz ove sezone u Premijer ligi. Užasan broj, ali tako je kako je. Mnogo klubova belježi rezultate ispod očekivanja, mi takođe. Očekivanja su tu, s pravom, i ako ih ne ispunite, onda morate da prihvatite odluke.”

Liverpul se u utorak od 21 sat na “Stamford Bridžu” sastaje sa Čelsijem u zaostaloj utakmici osmog kola Premjer lige.

“Pokušaće da se trgnu. To je normalan efekat kada menadžer ode. Koliko znam njegov tim je još tu, ostaju. Kao i na meču Bajerna i Dortmunda , vidjeli ste, Bajernovi igrači su pokazali reakciju”, zaključio je Klop.