JUVENTUS ODLUČAN: Započeo proces izlaska iz Super lige

Fudbalski klub Juventus započeo je proces odstupanja iz projekta Super lige, a ovaj njihov potez može usloviti konačno gašenje iste.

Italijanski klub danas je saopštio da će izlazak iz lige biti sproveden samo ukoliko dva preostala kluba, Barselona i Real Madrid, dozvole njihov izlazak.

Juventus je još 6.jula najavio pregovore sa ta dva kluba kako bi razmotrio njihove predloge za napuštanje te lige.

Iz kluba su danas objavili da „nakon ovih razgovora, a uzimajući u obzir neke razlike u tumačenju ugovora koji se primjenjuju na projekat Super lige, Juventus potvrđuje da je pokrenuo proceduru izlaska iz pomenutog projekta, podsjećajući da je u skladu sa važećim ugovornim odredbama, da bi povlačenje stupilo na snagu, potrebna prethodna saglasnost Real Madrida, FC Barselone i ostalih klubova uključenih u projekat Super lige.”

U cjelokupnom projektu Super lige učestvovalo je 12 klubova, a sada su ostala samo dva – Real Madrid, čiji je predsjednik Florentino Perez i započeo sa stvaranje lige, i Barselona.

Nepunih 48 sati od kada je liga stvorena iz nje su izašli Mančester Siti, Mančester Junajted, Liverpul, Arsenal, Česli, Milan, Totenhem, Inter i Atletiko i to uglavnom zbog snažnog protivljenja njihovih navijača.

Konačnom odlukom Juventusa da napušti to takmičenje preostala je još samo jedna karika da Super liga zauvijek bude ugašena – da Real Madrid i Barselona napušte.