Karager: Čelsi iskorišćava klubove u poslednjih 20 godina od kada je Roman Abramovič tu

Džejmi fudbalski analitičar i bivši fudbaler nije se libio da govori o aktuelnoj situaciji u Čelsiju i navodi kako tim iz Londona nema pravo da se žali na situaciju koja im se trenutno dešava.

Čelsi iskorišćava klubove u poslednjih 20 godina od kada je Roman Abramovič tu. Bacali su novac i dovodili koga god žele, a sada kao cijeli svijet je protiv nas. Ja ću sledeće nedelje da odem na Stamford Bridž da radim i vjerovatno će mi zviždati ali ne mogu da kažu da ovo nije istina. Ja sam pobornik stare elite Liverpul, Junajted i Arsenal, ali čak i ovo što su sa stranim parama uradili Čelsi i Siti bilo je dobro za PL. Ipak, znali ste da ste primili Ruske pare kada ste dovodili igrače davajući im četvorostruko veće plate od rivala pa nemojte sada kukati”, rekao je Karager pa nastavio:

“Prvo su htjeli da postanu mašina za pravljenje para kao Mančester junajted pa su doveli njihovog direktora Pitera Kenjona. Onda su od Liverpula pokušali da pokupe najboljeg igrača dvije godine i nisu uspjeli ali su destabilizovali klub. Doveli su Ešlija Kola iz ‘nepobjedivih‘. Svena Gorana Eriksena su uzeli bez obzira na to što je radio za FA, platićemo i kaznu, nema problema”, nastavio je Karager.

Osvrnuo se i na mlađe selekcije Čelsija.

“Pobjeđuju u Omladinskom kupu svake godine, ali ne zato što imaju najbolje trenere nego zato što imaju najbolje igrače iz svakog kluba jer im presele cijele porodice i ocu riješe da radi kao skaut“, rekao je Karager.

“Nadam se da Čelsi neće propasti zbog lokalne zajednice koja ga podržava. Ovo je veliko upozorenje za sve klubove u koje je napumpan novac”, zaključio je Karager.