NA DANAŠNJI DAN: Kurtis Džons evrogolom riješio derbi Liverpula (VIDEO)

Na današnji dan, 2020. godine fudbaleri Liverpula su se u trećem kolu FA kupa sastali sa ekipom Evertona, a na ovom meču publici na “Enfildu” predstavio se Kurtis Džons, 19-godišnji vezista koji je evrogolom riješio derbi Liverpula.

Nadao se Everton da će na ovom meču prekinuti “post” od devet godina bez pobjede nad gradskim rivalom, odnosno 20 od posljednje pobjede na “Enfildu” (1999. godine).

Karlo Anćeloti je predvodio “karamele” u sezoni 2019/20, a najava Jirgena Klop da će na ovom susretu igrati sa rezervnim timom nagovještavala je da bi ovaj niz mogao da bude prekinut.

Povreda Džejmsa Milnera na startu meča napravila je dodatan problem mladoj ekipi sa “Enfilda” ali najljepši momenat meča desio se u 70. minutu.

Mladi 19-godišnji Kurtis Džons je lijepo kombinovao sa Origijem na ivici kaznenog prostora, a plasirana lopta je posle dodira prečke i stative završila u gol Evertona.

Bio je to debitanski pogodak veziste koji je do danas odigrao 116 nastupa i postigao 14 golova uz 14 asistencija za klub sa “Enfilda”.