KVINSI PROMES DOTAKAO DNO: Fudbaler uhvaćen u švercu droge!

Napadač Spartaka iz Moskve, Kvinsi Promes, biće krivično gonjen zbog uvoza preko tone kokaina u vrijednosti od 65 miliona funti.

Prema izvještaju tamošnjeg Državnog tužilaštva, dvije ture od po 650 kilograma presrela je policija krajem januara u luci Antverpen. Promes koji je igrao za Sevilju i Ajaks, već je osumnjičen za trgovinu drogom i označen je kao učesnik kriminalne organizacije.

Promes je nekad igrao za Ajaks, a prošle godine je bio pod istragom holandske policije zbog navodnog pokušaja ubistva rođaka.

Rođak je na kraju pretrpio samo povrede koljena, a prijavio ga je tek nakon nekoliko mjeseci, zbog čega je Kvinsi Promes i bio u prtvoru.

Promes je pod uticajem alkohola napao svog rođaka jer je on navodno trećem članu njihove porodice ukrao novac i nakit.

Tokom saslušanja u oktobru, advokat fudbalera istakao je da se nada da će njegov klijent prisustvovati suđenju. Ruski fudbalski novinar Ivan Krapov istakao je da bi naturalizacija Promesa trebala da prođe bez problema.

On je već dugo u Risiji, gdje se osjeća kao kod kuće, ali rusko državljanstvo bi ga takođe zaštitilo od mogućeg progona u njegovoj domovini, istakao je ruski novinar.