"Frans fudbal" želi da Levandovskom naknadno dodijeli "Zlatnu loptu"

Magazin “Frans fudbal” želi da ispravi nepravdu iz 2020. godine i naknadno dodijeli “Zlatnu loptu”, Robertu Levandovskom.

Zbog pandemije koronavirusa, nagrada nije dodijeljena, ali “Mundo deportivo” prenosi da bi ta nepravda mogla biti naknadno ispravljena.

Nedavno je u Francuskoj otvorena istraga povodom dodjeljivanja “Zlatne lopte” za 2021.godine, jer je prema navodima PSŽ je pritisnuo urednike “Frans fudbala” da nagradu daju Mesiju, dok je Levandovskom izmakla i drugi put, jer je završio na drugom mjestu, pa zbog toga “Frans fudbal”, želi da poljaku dodijeli nagradu za 2020. godinu.On je te godine na 47 mečeva postigao 55 golova.

Levandovski je nedavno povodom ovoga za “Bild” rekao: “Te 2020. i 2021. imao sam dvije najbolje godine u karijeri. Nedavno mi je prijatelj pokazao statistiku, na 85 utakmicapostigao sam 100 golova. Naravno da bih volio da jednog dana dobijem Zlatnu loptu. Nije da sam ljut ili tužan što je još nemam, ali osjećam da sam je mogao dobiti u jednoj od te dvije godine. Da kažem ovako, da dobijem nagradu za 2020. četiri godine kasnije, ne bi me uvrijedilo. Bila bi velika čast i prihvatio bih je.”

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.