MBAPE: Odlučan da ostvari svoj dječački san i zaigra za Real Madrid

je već nekoliko sezona među najboljim igračima na svijetu, igra sjajno za klub i reprezentaciju, a uskoro bi mogao da ostvari dugogodišnji san o igranju za Real Madrid.

Tako piše španski list “AS”.

“Mbape je konačno potpuno odlučan da ostvari svoj dječački san i zaigra za Real Madrid. On je shvatio da je osvajanje Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom iluzija. Postoje nagovještaji da bi želio da ode još ovog ljeta, međutim male su šanse da mu PSŽ tako nešto omogući”, navodi se u tekstu posvećenom francuskom fudbaleru i Real Madridu.

“Sve ukazuje na to da će Embape morati da sačeka do ljeta 2024. kako bi stigao na Bernabeu. Uvjeren je da će napraviti taj korak i već je obavjestio posrednike da prenesu čelnicima Reala da će igrati u bijelom dresu najkasnije u sezoni 2024/25”.

Mbape je prošle godine imao dogovorenu saradnju sa madridskim klubom, ali je na nagovor predsjednika Francuske i za veoma veliku platu tokom ljeta promjenio odluku i produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom.

“Prema izvorima bliskim igraču on je poručio da niko i ništa ovoga puta neće moći da ga natjera da se predomisli ili spriječi njegov dolazak u Real. Mbape smatra da je odužio dug Francuskoj kao državi, za šta ga zamolio predsjednik Emanuel Makron neposredno prije nego što će potpisati novi ugovor, te da je došlo vrijeme da misli na sebe i svoju karijeru. Prema istim izvorima brzonogi napadač je već zakazao sastanak sa Naserom Al Kelaifijem i njegovim najbližim saradnicima kako bi im rekao svoje planove”, stoji u tekstu.

Španski list navodi da u ugovoru Mbapea i PSŽ-a postoje klauzule po kojima Francuz već po isteku aktuelne sezone može da promjeni sredinu, sem ukoliko Parižani ne osvoje Ligu šampiona, ali pošto su “Sveci” već eliminisani iz elitnog klupskog takmičenja jasno je da je izbor na reprezentativcu “Trikolora”.

Real je u cijeloj priči rezervisan, jer ne želi da bude nasamaren od igrača kao u prošlom navratu, dok je pred timom oko Mbapea i zadatak da pridobiju naklonost navijača Kraljevskog kluba koji su ogorčeni zbog prošlogodišnje izdaje.