MENDILIBAR NAKON TROFEJA: Bila bi ludost da ne ostanem

Španski trener Hose Luis Mendilibar nakon osvojenog trofeja Lige Evrope sa Seviljom ističe da očekuje da i naredne sezone sa klupe predvodi ekipu iz Andaluzije.

Sevilja je juče pobjedom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Romu u finalu Lige Evrope i tako došla do sedmog trofeja u ovom

Sezona koja je slutila na jednu od najgorijih u skorijoj budućnosti za ekipu iz Andaluzije pretvorila se u sezonu iz snova, a sve je krenulo nakon dolaska Hose Luisa Mendilibara da spasi klub od ispadanja i La Lige.

„Ne znam da li da vjerujem da se ovo dogodilo. Dodijelili su nam trofej i medalje, valjda smo pobijedili, zar ne? Mislim da ću tek na godišnjem odmoru da shvatim šta smo uradili“, rekao je Mendilibar.

Španski stručnjak je u martu preozeo ekipu od Sampaolija nakon poraza od Getafea. Zaključno sa jučerašnjim finalom sa klupe je predvodio ekipu na 16 mečeva zabilježivši devet pobjeda, pet poraza i svega dva poraza.

„Želio bih da ostanem u Sevilji. Divno mi je da radim sa momcima, brzo su prihvatili šta sam tražio od njih. I meni su dali dosta toga. Imamo dobru zajednicu, bila bi ludost da ne ostanem“, zaključio je Mendilibar.

Sevilji je ove sezone ostalo da odigra još jednu utakmicu protiv Real Sosijedada u okviru posljednjeg kola španske La Lige.

Pročitajte i ovo: