Mesi: Uživam u fudbalu iz dana u dan, nije još vrijeme za kraj

Lionel Mesi, fudbaler Intera iz Majamija, rekao je da zna kada je dobar a kada loš, te da će osjetiti kada je kraj za njegovu karijeru.

“Znam da ću onog trenutka kada osjetim da više ne mogu da igram, kada osjetim da više ne uživam ili ako ne mogu da pomognem saigračima, završiti karijeru. Vrlo sam samokritičan. Znam kada sam dobar, kada sam loš, kada igram dobro, a kada loše”, rekao je Mesi za jedan podkast, prenio je “Eurosport”.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Mesi je veći dio karijere uspješno igrao za Barselonu, odakle je 2021. godine prešao u Pari Sen Žermen, a dvije godine kasnije u Inter iz Majamija. On je 2022. sa reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru, a 2023. dobio je rekordnu osmu Zlatnu loptu.

“Kada budem osjetio da je vrijeme da napravim taj korak, to ću uraditi ne misleći na godine. Ako se osjećam dobro, uvijek ću pokušavati da nastavim da se takmičim, pošto je to ono što volim i ono što znam da radim. Još nisam razmišljao o tome šta ću da radim kada se povučem. Sada pokušavam da uživam u fudbalu iz dana u dan, da uživam u trenucima i da ne mislim o životu poslije fudbala”, naveo je Mesi.

Najviše uspjeha imao je u Barseloni, gdje je za 17 godina, između ostalog, osvojio 10 šampionskih titula u Primeri i četiri titule Lige šampiona.

Barselonu nikada nije želio da napusti.

“Bila je teška promjena, pošto mi je išlo veoma dobro u Barseloni i mislio sam da ću ostati tamo. Nisam bio spreman za odlazak, sve se dogodilo vrlo brzo. Morao sam za jedan dan da izgradim život, da upoznam neku drugu ligu, drugi klub, novu svlačionicu. To je bila promjena koju nismo tražili i zbog toga je bilo teško na početku”, rekao je Mesi.