ARTETA: Već godinama razuvjeravamo kritičare

Trener Arsenala Mikel Arteta reagovao je na negodovanja navijača povodom partija koje pruža Kai Haverc, novajlija među ‘tobdžijama’.

Njemački igrač stigao je u Arsenal iz Čelsija za 70 miliona eura. Bio je starter na svakom meču, ali navijači su, osim nedostatka doprinosa u vidu golova ili asistencija, zamjerili na letargičnosti.

”Reći ću vam šta mislim o Kaiju, obožavam ga, njegovi kvaliteti evitentni svakodnevno tokom treninga. Nevjerovatno je vrijedan, radi mnogo stvari blizu protivničkog gola koje pomažu ekipi. Trenutno mu nedostaju golovi, recimo poput pogotka poslije utrčavanja u kazneni prostor, ali svemu ostalom već doprinosi.” rekao je trener Arsenala.

”Nije zgodno zahtijevati nešto od ljudi koji dolaze da nas podržavaju, ali ipak htio bih da mu pružite ljubav i on će se pokazati u najboljem svijetlu.” dodao je Arteta.

Potom se osvrnuo na kritike upućene Benu Vajtu, Aronu Ramzdejlu i Saki tokom prethodnih sezona.

”Imam neke veoma dobre primjere u proteklih nekoliko sezona. Igrači koji su osjetili privrženost publike napravili su ogroman napredak. Haverc može mnogo da nam pruži. Govorili su za Vajta da ne može biti desni bek, rekli su da Ramzdejl nije dovoljno dobar, takođe i za Saku, ali već godinama ih razuvjeravamo.” zaključio je Arteta.