RODIĆ: Nijesam komunicirao sa Baharom do Zlatibora

Lijevi bek Crvene zvezde Milan Rodić priznao je da je iza kluba najslabijih šest mjeseci, kao i da je bivši trener Barak Bahar imao drugačiji pristup.

Govorilo se da Bahar nije učestvovao u radu na treninzima i da nije komunicirao sa igračima. Rodić prvu informaciju demantuje, ali na drugu odgovara potvrdno.

”Čuo sam priče kako Bahar ne gleda treninge i kako je u kancelariji i moram da kažem da to nije tačno. Na svakom treningu je bio prisutan i gledao je sve. E sad, većinu posla su odrađivali pomoćnici. Ali to je njegov sistem rada, takav je. Nije nešto mnogo pričao sa igračima, opet to je njegov metod, vjerovatno misli da tako treba.” započeo je Rodić.

”Kad je on tek došao, mi smo bili na Zlatiboru. Tada je obavljao razgovore sa svim igračima. Nakon toga sa mnom recimo više nije imao neki opširniji razgovor. Možda je smatrao da sam dugo tu, da znam Zvezdu i da nema potrebe da mi nešto sugeriše. Takav je karakter, nije nešto pokazivao emocije. Sve je to od čovjeka do čovjeka i ovaj njegov pristup je negdje davao rezultate. Kod nas nije.”

Priznaje i da je klubu vjerovatno najviše nedostajao timski duh.

”Nijesmo ni imali nekih većih problema, ali falio nam je taj čuveni timski duh. Ja sam ovdje sezonama i prošao sam razne faze. Nije za poređenje ovo sad i ono što smo imali 2017. godine. Ali to je najteže, znate, držati tu konstantnost kad ste na visokom nivou u bilo čemu. Lakše je kad niko ništa od vas ne očekuje.” podvukao je iskusni lijevi bek.

Prethodnih šest mjeseci okarakterisao je kao najgori period u crveno-bijelom dresu, makar što se tiče rezultata.

”Najgori je definitivno ovaj sada, polusezona koja je završena. Još sam pod utiskom, ali imajte u vidu da je to samo polusezona. Znate kako se kaže – na kraju se broje mrtvi. Proći će i ovo, a ako osvojimo duplu krunu, izvući ćemo sezonu. Ne bi to bio neuspjeh.”

Otkrio je Rodić i protiv kog igrača mu je bilo najteže da igra u Superligi Srbije.

”Protiv Saldanje. Kakav igrač. Baš smo komentarisali poslije derbija. On je meni kompletniji od Rikarda. Namučio me je. Dugo sam tu, možda sam nekog i zaboravio, ali za Saldanju sam pod utiskom.” zaključio je Rodić.