NAGELSMAN I ANDRI VODE PSŽ? L'ekip otkrio interesantan tandem

Njemački fudbalski trener Julian Nagelsman nalazi se među kandidatima za novog trenera PSŽ-a, prenosi francuski L’Ekip.

Francuski mediji navode da će aktuelni trener PSŽ-a Kristof Galtije da dobije otkaz, pošto sa klubom iz Pariza nije uspio da stigne do trofeja Lige šampiona. On je ove sezone osvojio titulu šampiona Francuske, ali ne i nacionalni Kup i Ligu šampiona.

Upravni odbor PSŽ-a je odlučio da odustane od trenera Rome Žozea Murinja jer on insistira na staromodnom fudbalu. Vlasnici ‘svetaka’ su poručili sportskom direktoru kluba Luisu Kamposu da prekine pregovore sa ‘specijalnim’ poslije njegovog ponašanja nakon poraza u finalu Lige Evrope od Sevilje.

Tijeri Anri PSŽ
photo: twitter/CarpideWilliams

Nagelsman je u martu dobio otkaz u Bajernu, a trenutno je bez posla. Francuski mediji navode da će Nagelsman preuzeti PSŽ a njegov prvi pomoćnik će biti legendarni francuski napadač Tijeri Anri, koji je do sada bio trener Monaka i Montreala i pomoćni trener u reprezentaciji Belgije.

Francuski mediji tvrde da su Nagelsman i Anri održali sastanak sa vlasnicima ‘svetaca’ a u narednih nekoliko dana biće poznato da li će njih dvojica naredne godine voditi ekipu iz Pariza.