Nagelsman razočarao Bajern, ali obradovao naciju

Selektor Njemačke, Julijan Nagelsman, razočarao je čelnike Bajerna svojom odlukom, jer je produžio ugovor sa nacionalnim timom do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Nagelsman je imao ugovor sa reprezentacijom do Evropskog prvenstva, pa je insistirao da što prije FS donese odluku želi li da nastavi saradnju ili ne, da bi znao gdje da nastavi.

U posljednje vrijeme je bio “već viđen” povratak u Bajern, ali je bivši klub izgubio u ovoj igri.Njemački mediji su pisali da je povratak Nagelsmana bio prioritet za Bavarce, nakon što je Ćabi Alonso odlučio da ostane u Bajeru i naredne sezone.

Nagelsman je nakon produžetka saradnje rekao:” Ovo je odluka donijeta srcem. Velika je čast trenirati reprezentaciju i raditi sa najboljim igračima u zemlji. Zajedno želimo da budemo uspješni na Evropskom prvenstvu i uzbuđeni smo zbog toga. Radujem se što ću zajedno sa stručnim štabom prihvatiti izazov i Svjetskog prvenstva.”

On je uspio da popravi rezultate Njemačke u poslednje vrijeme jer je upisao pobjede nad Francuskom i Holandijom, što je vratilo nadu navijačima koji su bili razočarani.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.