Njemci bi mogla ostati bez Nagelsmana: Traže ga veliki klubovi

Selektor reprezentacije Njemačke, Julijan Nagelsman, našao se na meti velikih klubova, koji na kraju sezone traže novog trenera.

On sa fudbalskim savezom ima ugovor do kraja Evropskog prvenstva, koje se održava u njegovoj zemlji, pa se Mančester junajted i Bajern iuz Minhena, da će on nakon toga biti slobodan.

Engleski mediji dugo pišu da bi Junajted na kraju sezone mogao da se rastane sa sadašnjim trenerom Ten Hagom i da bi njemački selektor mogao da ga naslijedi, jer je jedan od glavnih kandidata.

Sa druge strane, njegov bivši klub, Bajern Minhen je dogovorio rastanak sa Tuhelom, pa bi želio da Nagelsmanu pruži još jednu šansu.

Ove navode potvrdio je i novinar Florijan Pletenberg:“Nagelsmanov povratak u FK Bajern je i dalje konkretna opcija. Razgovori sa njegovim rukovodstvom su u toku.Nagelsman je otvoren za to, ali mnogo toga mora da se desi. Takođe, zato što zna da nisu baš svi nadležni 100 posto uvjereni u to.Njega cijene u Bajernu i uvijek su u kontaktu. U slučaju da postignu dogovor, sa njim bi u paketu trebalo da dođe i Vagner, mada on teži da ostane da radi u DFB.“

Iz Fudbalskog saveza Njemačke su poručili da su spremili novi ugovor za selektora, ali se on još nije izjasnio.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.