Nemanja Vidić: Ferguson mi je utovario kofere

Nekadašnji štoper Mančester Junajteda Nemanja Vidić govorio je o danima provedenim sa Ser Aleksom Fergusonom.

Nije u potpunosti isključio bavljenje trenerskim poslom u budućnosti, ali ono što ga zaista zanima je liderstvo.

”Menadžment je nešto što mi se sviđa, ali menadžment znači da to možete da radite kao trener ili da upravljate u smislu administracije i pokušaja da se razvijete u većem obimu od tima od 20 igrača.” rekao je Nemanja Vidić.

Potom je govorio o Ser Aleksu Fergusonu, koji je poštovao strane igrače, što je dokazao kada je kapitensku traku dao upravo Nemanji.

”U to vrijeme imali smo mnogo stranih igrača i osjećali ste da je sa stranim igračima uvjek pazio da ne pređe granicu. U Engleskoj je kultura ponekad da vičete na igrače i igrači razumiju: „To nije zato što me mrzi“, pa je ser Aleks samo vikao na britanske igrače. Uradio je to jednom ili dvaput sa stranim igračima i nije se dobro završilo, pa se promjenio.”

”Bilo je tipično kako je upravljao različitim igračima na različite načine. Imao je i tu ljudsku empatiju. Bilo je trenutaka kada sam dobio potres mozga i on bi dolazio u moju kuću, kucao mi na vrata.” otkrio je Nemanja Vidić.

Ispričao je i zanimljivu priču o svom prvom susretu sa Fergusonom u emisiji Rija Ferdinanda. Letio je na razgovore iz Spartaka iz Moskve. Fergi ga je pokupio na aerodromu i na njegovo zaprepašćenje utovario mu je torbe u kola.

Povratka kući bila je ista stvar. Podignite se iz Fergija, Fergi uzima svoje kofere. Vidić nije mogao da vjeruje i odmah je pristao na transfer.

”I kada sam se vraćao za Beograd shvatio sam da mi je ugovor manji nego ranije. Dakle, postoji i određena cijena koju morate da platite. Ta torba koju je stavio u prtljažnik me je koštala mnogo novca.” podvukao je Nemanja Vidić.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.