"Maksimalno motivisani se vraćamo u klubove, cilj je 10 golova u Seriji A"

Nikola Krstović je postigao gol na prvom meču protiv Bjelorisije dok je protiv Sjeverne Makedonije dobio šansu u posljednjih 30 minuta.

Zadovoljan je napadač Lećea pripremama u Antaliji i radom sa novim selektorom Robertom Prosinečkim.

Posebno se istakao na prvom meču protiv Bjelorusije u kome je postigao svoj treći pogodak u reprezentaciji.

“Dobili smo instrukcije od selektora da težimo tome da imamo više loptu u nogama i diktiramo tempo, da stvaramo mnogo više šansi i ne stojimo toliko u bloku da se branimo. Protiv Bjelorusije smo sve to krunisali s dva gola u prvom poluvremenu, pri kraju smo se malo povukli, Mijatović je odbranio penal, sve u svemu pobjeda je bila apsolutno zaslužena i mogla je da bude ubjedljivija”, prokomentarisao je Nikola Krstović utakmicu protiv Bjelorusije.

Protiv Sjeverne Makedonije, Crna Gora je dosta teže stigla do pobjede, a razolog toga Krstović vidi i u terenu koji je bio dosta tvrđi od onoga na kome su trenirali.

“Imali smo manji posjed nego što smo očekivali, nismo nikako mogli da se povežemo, ali na kraju prvog dijela dali smo gol iz prekida, gdje smo uvijek opasni. U nastavku smo odigrali kako bi inače trebalo da igramo i kontrolisali meč. U finišu smo bili malo umorni, ali je najvažnije da nam nisu stvorili nijednu šansu i bili su bezopasni. Teren je bio slabiji nego onaj na kojem smo trenirali, tako da je i to možda uticalo”, dodao je Krstović.

U Ligi nacija našu reprezentaciju čekaju ozbiljniji rivali poput Islanda, Velsa i Turske.

Prije toga u junu će “sokoli” imati testove protiv Belgije i Gruzije.

“Znamo da ćemo protiv jakih reprezentacija morati da se branimo, makar, u određenom periodu. U današnjem fudbalu sve se odvija brzo, pet ili 10 minuta napada jedna ekipa, pa onda druga. Vidjeli ste – i u teškim momentima utakmice kad smo izašli u presing Makedonci nijednom nisu uspjeli da iznesu loptu. Problem su bile ‘druge lopte’, ali u drugom poluvremenu svaka je bila naša. Zasluženo smo slavili u obje utakmice, pružili smo dobre partije, a ova selekcija može mnogo više, samo da budemo svi zdravi kad dođu najvažnije utakmice jer s tim imamo problem godinama”, dodao je Krstović i dodao:

“Maksimalno motivisani se vraćamo u klubove. Radujemo se okupljanju koje nas čeka u junu i spremanju za ono što slijedi u septembru”.

Do tada, nekadašnji napadač Zete će pokušati da sa Lećeom izbori opstanak u Seriji A, da tome doprinese i golovima.

“Naravno da ćemo izboriti opstanak. Četiri smo boda iznad zone ispadanja, čekaju nas dva teška meča s Romom i Milanom, potom pet direktnih duela s ekipama koje su ispod ili blizu nas. Od tih pet tri ćemo igrati kod kuće i moramo ih riješiti u svoju korist. Novi je trener i dobro mi je krenulo sa debitantima na klupi – ostvario sam tri pobjede u Lećeu i reprezentaciji, mislim da će se tako nastaviti. Iako se vode kao autogolovi, računam ih kao svoje, kao da sam postigao ukupno sedam u prvenstvu. Nadam se da ću stići do učinka od 10 pogodaka, to mi je cilj od starta sezone”, zaključio je Krstović.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!