PETROVIĆ NAKON POTPISA: Čim sam dobio ponudu rekao sam da pristajem

Crnogorski trener Željko Petrović predstavljen je danas kao novi trener Zrinjskog iz Mostara, gdje je zamijenio Krunislava Rendulića.

Petrović nije krio zadovoljstvo zbog ovog potpisa za klub koji je ove sezone nastupao u Ligi konferencija.

“Kao igrač morao sam mnogo da trčim, ali uvek sam se izvlačio na znanje i borbenost. Ponosan sam što sam trener u ovakvom klubu koji u regiji ima ogromnu reputaciju. Ovo što je klub napravio iskorak prošle godine to je za poštovanje“, kazao je Petrović,

Na pitanje novinara da li se sjeća situacije iz sezone 2019/20 kada je kao pomoćni trener Utrehta ispao od Zrinjskog u drugom kolu kvalifikacija Ligu Evrope.

“Poznajem neke trenere koji su ovde radili i to su moji prijatelji više godina. Na ovom stadionu sam igrao davno, ali mnogo puta. Zrinjski je počeo, svi znate kako. Došli su do jednog kluba koji se mnogo cijeni. Sjećam se kada sam bio trener Utrehta, bili smo petnaesti, a izborili smo Evropu. Bio sam njihov gost kada ih je Zrinjski izbacio. Rekao sam im tada da treba da ih bude sramota, jer jedan njihov igrač vrijedi kao cijeli tim Zrinjskog. Ne govorim to sa potcijenjivanjem”, rekao je Petrović.

Kada je stigao poziv Zrinjskog nije se puno dvoumio da li će ga prihvatiti.

“Odmah sam rekao da pristajem. Svi mi radimo za finansije, ali svi ovdje znaju da ja nisam došao da bih zaradio ili da bih sebe nešto napravimo važnim. Od prvog momenta mi je bilo drago i to sam im rekao. Srećan sam što sam došao. Svaki dan mi je kao da sam potpisao u Premieršipu“, kazao je Petrović.