Piksi: Sve je u redu, nema panike

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je danas da su okrenuti ka budućnosti i da nema mjesta za paniku.

Srbija će sjutra od 18 sati odigrati prijateljski meč u Larnaki protiv Kipra.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

“Hoću pozitivnu reakciju svih igrača, od zadnje linije do napada. Maksimalno angažovanje i respekt prema principima igre koju želimo da pružimo. Niko se ne osjeća lijepo kada ga kritikujete, stavljate pod upitnik njegov kvalitet. Zato želim reakciju. Tim će protiv Kipra izaći maksimalno ozbiljno i sa dosta promijena, sigurno”, rekao je Piksi.

“Sve je u redu, atmosfera je dobra, okrenuti smo budućnosti, meču koji slijedi, nema panike, gledamo napred. Milenković se priključio, svi konkurišu za tim, biće nekih promjena i tu nema dileme. Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na rehabilitaciju posle onoga u Rusiji”, dodao je Stojković.

“Orlovi” su u četvrtak poraženi u Moskvi od Rusije sa – 0:4 u prijateljskom meču.

“Očekujem da igrači obave sve što treba na terenu. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje sada na Kipru”, rekao je Piksi.

“Razumijem i kritiku, sve je to u redu, lek je da se ne ulazi u bilo kakvu vrstu polemike, ali važno je da se sačuva koncentracija, to je najvažnije za ekipu. Pretpostavljam da su ljudi nezadovoljni, a pritisak uvijek postoji, sve je to u rok službe. Važno je da radite pošteno i da sve bude dobro na kraju”, zaključio je selektor Srbije.