Portugal bilježi 100 godina takmičenja!

Portugal u poslednjem kolu čeka bitka za odlazak u Katar, zbog toga su se iz reprezentacije potrudili da unesu nešto novo i predstavili su nove dresove.

Naime, ekipa sa Pirineja obilježava prvu takmičarsku utakmicu u istoriji reprezentacije. Tog 18. decembra 1921. godine Portugalci su igrali protiv Španije u crnoj kombinaciji, koja je sada redizajnirana i objavljena javnosti.

Kako je ove godine tačno jedan vijek od tog značajnog događaja, Portugalci su se zaista potrudili da dres bude više nego lijep iako će za njih to biti dosta čudna boja.

Navikli smo već i družinu da gledamo u tradicionalnim tamno-crvenim ili barem bijelim dresovima prethodnih godina.

Interesantno, u prodaju je pušteno samo 500 primjeraka ovog dresa koji košta 100 eura i ne može da se kupi putem interneta, već samo u zvaničnoj prodavnici reprezentacije Portugalije.

Za sada još uvijek nije poznato da li će baš u tim novim dresovima fudbaleri Fernanda Santoša izaći na megdan Srbiji 14. novembra u Lisabonu.

Prethodno, 11. novembra igraju protiv Irske i u slučaju remija i Srbiji bi odgovarao bod iz Lisabona. Ukoliko pak Ronaldo i ekipa slave, moraće Piksijevi momci da jure pobjedu kako bi direktno otišli u Katar.