Prosinečki: Biće 10 izmjena u odnosu na Bjelorusiju, Škrijelj pozitivno iznenadio

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra će odgrati drugu kontrolnu utakmicu u Antaliji protiv Sjeverne Makedonije, a na konferenciji za medije pred ovaj duel utiske je iznio selektor Robert Prosinečki.

Prvu pripremnu utakmicu u Antaliji, Crna Gora je odigrala u utorak protiv Bjelorusije, a pobjeda rezultatom 2:0 označila je uspješan start novog selekotra na klupi “hrabrih sokola”.

Za razliku od prvog meča očekuje se da Crna Gora protiv Sjeverne Makedonije nastupi sa 10 novih igrača.

„Prije dolaska u Antaliju, rekao sam da će svi dobiti priliku pa će sjutra na teren izaći druga ekipa u odnosu na onu što je nastupila protiv Bjelorusije. Biće dosta promjena. Možda će samo jedan igrač nastupiti iz prethodnog meča tako da očekujem 10 novih igrača.Glavni cilj je da se što bolje upoznamo kroz ovih sedam dana i da počnemo bolje igrati u odnosu na ranije, što smo pokazali protiv Bjelorusije, pa i sjutra protiv Sjeverne Makedonije očekujemo dobru partiju. Momci rade odlično, atmosfera je dobra, a kada se pobjeđuje ona bude još i bolja“, rekao je Prosinečki.

Sjeverna Makedonija je takođe u Antaliji remizirala sa Moldavijom rezultatom 1:1, pa su naši reprezentativci i slektor imali prilike da upoznaju sjutrašnjeg rivala.

„Gledali smo taj meč. Nije bilo dobro ono što sam vidio od Sjeverne Makedonije ali vjerujem da će sjutra biti motivisaniji protiv nas. Imaju veliki individualni kvalitet. To su igrači koji igraju u dobrim klubovima i prave razliku. Sigurno da ćemo i naši momci su motivisani, rade dobro. Osvježićemo ekipu pa očekujem jednu zanimljivu utakmicu“, rekao je Prosinečki.

Zadovoljan je selektor i nastupa Demira Škrijelja na utkamici protiv Bjelorusije gdje je za pola sata pokazao kvalitet i pozitivno iznenadio selekotra.

„Ovo kratak period za veće uigravanje, međutim, ovi igrači su dugo zajedno, samo je dvojica novih. Demir Škrijelj je debitovao i pokazao da nema strah, odigrao je pola sata vrlo iznenađujuće. Ni u jednom trenutku nije se osjetilo da je prvi put u reprezentaciji. Sada će prve minute dobiti i Miloš Brnović“, najavljuje selektor Crne Gore, Robert Prosinečki sjutrašnji meč.

Dotako se Prosinečki jučerašnje velike pobjede omladinske reprezentacije koja je protiv Izraela slavila rezultatom 1:0 zahvaljujući golu Vasilija Adžića. 

„Juventus nije tek tako odlučio da ga dovede. Žao mi je što nije igrao u prvenstvu u posljednje vrijeme, u tri meča koja sam pratio nijednom nije bio starter. Ne znam da li su ga čuvali da se ne povrijedi, ali ono što je sigurno je da se radi o pravom igraču. Mora naporno da radi i dobiće minutažu u Juventusu. U reprezentaciji  razmišljamo o njemu i sigurno će imati minutažu i kod nas“, završio je selektor današnju konferenciju i najavio da će ubrzo dobiti šansu i u A reprezentaciji.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!