"Prvo poluvrijeme prespavali, drugo za primjer"

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki bio je pomiješanih osjećanja nakon današnje utakmice protiv Belgije.

Crna Gora je poražena rezultatom 2:0, a nakon odličnog starta domaće ekipe, naša reprezentacija je došla do igre u drugom dijelu.

“Crna Gora je odigrala jako dobro drugo poluvrijeme protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu i najjače u Evrope. Prvo poluvrijeme smo prespavali ali je drugo bilo jako dobro. Ostaje žal zbog tog penala u 91. minutu i gola koja smo primje. Trudićemo se da popravimo stvari iz prvog poluvremena dok je drugo dobar primjer za budućnost”, rekao je Prosinečki.

Nakon odličnih intervencija neizbježno pitanje bilo je vezano za partiju Matije Šarkića.

“Šarkić je standardan u Milvolu i danas je bio na visokom nivou tako da me raduje njegova partija”, rekao je Prosinečki.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Drgo poluvrijeme je bilo za primjer, a velike prilike imala je naša reprezentacija preko Osmajića, Krstovića i Jovetića.

“Sigurno smo ih pritisli gore, stvorili tri velike šanse. Mislim da je Crna Gora drugo poluvrijeme odigrala stvarno izvanredno. Rekao sam im na poluvremenu da moramo početi da trčimo i da se krećemo bolje. Izašli smo i napravili taj pritisak koji sam tražio”, rekao je Prosinečki.

Izdvojio je i tri igrača čijim je partijama bio posebno zadovoljan iako nije želio da izostavlja i ostale koji su odigrali dobar meč poput Miloša Brnovića.

“Tri igrača moram da izdvojim koji nisu igrali dugo vremena. Osmajić je pružio dobru partiju ali mislim da je mogao bolje da šutne u onoj prilici, Rubežić je odigrao fenomenalno, možda njegova najbolja utakmica, a tu je i Vešović koji je dosta utakmica propustio ove godine. Brnović je takođe odradio fenomenalan posao ali da ne nabrajam sve igrače”, rekao je Prosinečki.

Pročitajte i ovo: De Brujne će pamtiti Crnu Goru – 100. meč za belgijskog virtuoza, na poklon i dres “hrabrih sokola” (VIDEO)