Prosinečki izdiktirao startnih 11: Najvažnije je da se ne uplašimo protivnika

Selektor Crne Gore Robert Prosinečki napominje da Crna Gora sjutra igra portiv jedne od reprezentacije koja će biti među glavnim kandidatima da osvoji titulu na predstojećem Evropskom prvenstvu.

“Igramo sa Belgijom koja je jedna od boljih ekipa. Sigurno da je ekipa koja će i na Euru imati velike ambicije da idu do kraja. Imamo dobru atmosferu. Nećemo se braniti probaćemo da nešto napravimo ka naprijed”, rekao je Prosinečki na startu konferencije na “Kralj Boduen” stadionu.

Crna Gora je posljednji meč protiv Belgije na ovom stadionu igrala 2012 godine. Rezultat tada je bio 2:2 ali selektor ne želi da govori o rezultatu.

“Ne znam da li možemo ponovimo, ali gledajući naš sastav mi smo dosta ofanzivni. Ali, obzirom da je Belgija selekcija koja voli da dominira, možda nije ni isključeno da se i branimo sa 11 igrača. Najvažnije je da se ne uplaše Belgije, momci pozitivni. Drago mi je što igramo ovu utakmicu, koji god rezultat da bude”, istakao je Prosinečki.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Vjeruje selektor Crne Gore da naša reprezentacija može da stigne do pozitivnog rezultata.

“Jedna od boljih reprezentacija koja može da da dođe do samog kraja Evropskog prvenstva. Super je što igramo sa njima, biće ovo lijepa utakmica, daćemo sve od sebe da odigramo što bolje. Radili smo dobreo prethodnih dana, atmosfera u ekipi je dobra, a ona je svakako dobra. Nećemo se braniti, probaćemo nešto da napravimo. Vjerujem da ćemo sjutra uspjeti da stignemo do povoljnog rezultata”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor sokola Robert Prosinečki.

Strateg crvenih potom je rekao da neće kriti tim koji će početi.

“Meč sa Belgijom počeće: Šarkić, Vešović, Rubežič, Vujačić, A. Vukčević, Kuč, Brnović, Osmajić, Jovetić, Camaj, Krstović. U nastavku imamo pravo na šest izmjena, vidjećemo ko će igrati, ali imamo i neke igrače koje moramo da sačuvamo i za duel sa Gruzijom sa četiri dana. Moramo nešto prominjeniti i u tom susretu. Ali, nećemo mijenjati formaciju, a to je da ćemo igrati sa četvoricom pozadi”, rekao je Prosinečki.

Rubežić je povratnik u nacionalni tim, biće ovo njegov prvi start kod novog selektora “hrabrih sokola”.

“Ne bih stavio da nije u dobrom stanju. Nema nikakvih problema, iza njega je period povrede i pauze, ali je svakako jedan zanimljiv igrač”, rekao je Prosinečki.

Belgija će ovaj meč igrati u pomiješanom sastavu jer generalnu provjeru pred Evropsko prvenstvo imaju za četiri dana protiv Luksemburga.

“Oni imaju za četiri dana meč sa Luksemburgom, ali imaju i neke probleme sa povredama. Vidjećemo u kojem će sastavu igrati, ali znam da formaciju ne mijenjaju. Najavljuju neke igrače koji će prvi put igrati od početka, ali ko kod da bude igrao biće to ograman kvalitet Belgijanaca”, poručio je na kraju Robert Prosinečki.

Sjutrašnji meč na „Kralj Boduen“ stadionu počinje u 20 sati i 30 minuta.

Pročitajte i ovo: Meridian sport u Belgiji! “Sokoli” sletjeli u Brisel (FOTO+VIDEO)