PULIŠIĆ: Milan je pravi korak za moju karijeru

Kristijan Pulišić već je jedan od ključnih igrača koji su stigli u Milan, a to je dokazao već u prvoj utakmici ove sezone kada je uz Žirua tresao mrežu Bolonje.

Prodaja dresova sa njegovim imenom finansijski je pomoglo klubu, a već prvi pogodak doprinio je osvajanju bodova Milana.

Italijani su mu već dali nadimak – “gospodin Milanelo“, onaj koji je preuzeo svu odgovornost kako bi pokušao da vrati rosonerima staru slavu, a tek je stigao u klub.

To je postigao upravo time što je među prvima stigao u Milan, otišao sa njim na turneju u SAD i shvatio šta Pioli želi od njega te isto odmah isporučio na terenu.

Kockice su se sklopile, a Pulišić je presrećan što je izabrao klub koji mu mnogo obećava.

“Fantastičan početak, zaista sam srećan što sam dio ovog tima. Bili smo dobri u davanju prva dva gola odmah jer je utakmica bila teška i naravno da sam srećan što sam postigao gol.Odabrao sam Milan razgovarajući sa Žiruom,Tomorijem,Loftus-Čikom…Kao što vidite ima razumijevanja i Žiru mi je dao odličnu asistenciju.”

Biti ovdje je pravi korak za moju karijeru. Lako je igrati sa jakim igračima. Žiru je uvijek na pravom mjestu za gol, Leao svi znamo šta može, stvarno je opasno. To je dobar napad. Šta je moj lični cilj? Želim da se takmičimo na svim frontovima, lično želim da nastavim da postižem golove i pomažem timu da osvoji titule.” rekao je Pulišić koji nije štedio lijepe riječi kada je govorio o svojim saigračima.