Rakojević: Očekivali smo, a i zaslužili više

Nakon što su utakmicu protiv Jermenije prije četiri dana završili remijem (0:0), izabranici Nikole Rakojevića danas su poraženi od Finske (2:1) u kvalifikacijama za U19 Evropsko prvenstvo.

Selektor naše mlade reprezentacije ipak smatra da poraz nisu zaslužili.

“Zaslužili smo drugačiji rezultat, Finci su bili agresivniji i tačniji u pasu. Samo prisustvo Đukanovića je pokazalo šta jedan igrač značli za reprezentaciju. Rezultatski nismo dobro prošli u ovom ciklusu, očekivali smo više, a i danas smo zaslužili mnogo više”, rekao je nakon meča selektor Nikola Rakojević za RTCG.

Rakojević je danas promijenio sastav u odnosu na utakmicu protiv Jermenije, u startnoj postavi je bilo pet novih igrača, a van protokola su ostali Vuk Striković i Milan Vukotić koji su odstranjeni iz tima zbog nediscipline.

“Razmišljam da šansu dajem igračima, koji igraju u našoj ligi. Da ih u svakom meču bude više, da im ovo bude odskočna daska za njihovu karijeru. Pogledajte koliko ih je bilo danas, koliko ih je bilo protiv Jermenije. To ću i dalje forsirati. Koliko oni mogu, u kakvoj su taktičkoj, tehničkoj i fizičkoj pripremi, e to je već nešto drugo. O tome ja stvarno ne želim da pričam”, rekao je Rakojević i dodao:

“Sigurno je da mali pomak možemo da napravimo za kratko vrijeme. Tri dana priprema pred utakmicu nije dovoljno, ali je kod svakoga tako. Mislim da se ova grupa igrača, ovi koji su danas bili tu, ponaša korektno. Mislim da možemo da pravimo bolje rezultate nego što je bilo sada u martu. Nadam se da će tako biti već od Albanije u junu.”

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.