RUSO: Uzbuđene smo, ali i smirene

Alesia Ruso , napadačica Arsenala, govorila je o osjećaju koji vlada u ekipi uoči finala Svjetskog prvenstva za žene u Australiji i Novom Zelandu u kojem će Engleska igrati protiv Španije u nedjelju u Sidneju.

“Svi smo svjesni da je finale Svjetskog prvenstva, ali čim se začuje prvi zvižduk to je normalna utakmica. To je ono što volimo da radimo, ono što želimo da radimo. Jedanaest smo protiv jedanaest, znamo naš posao, znamo šta želimo da radimo. Jednostavno ćemo igrati svoju igru.” rekla je ona na konferenciji za novinare.

“Očigledno je da su svi uzbuđeni, ali mi smo veoma opuštene, veoma smirene. Za nas je to samo još jedna utakmica. To pokazuje staloženost tima. To je još jedna utakmica koju moramo da pobijedimo.” rekao je Ruso.

“To je najvažnija utakmica, ona o kojoj sanjate, ona koja najviše znači. Osjećam da će nas pogoditi kada budemo u tunelu. To je nevjerovatna prilika. Ovdje smo, upravo tamo gdje želimo da budemo i jedva čekamo.” rekla je.

Na ličnom planu, Ruso, koji je postigao treći gol u polufinalu protiv Australije, prokomentarisala je da sada sve što želi je da “izađe na teren i ponudi dobar nastup” na koji će biti “ponosna” i pobijedi.

Ruso se zahvalila na podršci australijskih navijača od slijetanja, kao i na podršci koju dobijamo od svoje zemlje. “Veoma smo zahvalne, naši navijači nam mnogo znače. Kao igrači, sada se osjećamo pomalo nepovezano, jer je sva naša pažnja usmjerena na igru, ali nadamo se da ćemo ih vidjeti i slaviti s njima kada se vratimo.” dodala je Ruso.