SANDERLEND SE IZVINIO NAVIJAČIMA: Navijački slogani Njukasla u baru 'crnih mačaka'

Vlasnik Sanderlenda Kiril Luj-Drajfus izvinio se jer su u baru na stadionu istaknuti navijački slogani velikog rivala Njukasla, uoči utakmice dva kluba u FA kupu.

Blek Kets Bar, koji će ugostiti navijače Njukasla u subotu uoči utakmice trećeg kola FA kupa, preuređen je navijačkim sloganima velikog rivala, što se nimalo nije svidjelo navijačima ‘crnih mačaka’. Ubrzo su parole uklonjene, a Sanderlend se izvinio i naveo da se radi o ozbiljnoj grešci u proceni.

”Žalim što sam vas iznevjerio. Želio bih da se izvinim svima koji su povezani sa fudbalskim klubom Sanderlend zbog događaja koji su se dogodili u četvrtak. Kao i naši navijači i ja sam bio zgađen i povređen kada su se na internetu pojavile fotografije neprikladnih parola, koje su sada pocijepane.” rekao je Luj-Drajfus za BBC.

”Preuzimam punu odgovornost za svaku odluku koju donesu zaposleni u našem klubu i imate moju riječ da ću se lično pobrinuti da uvedemo potrebne promjene kako bismo se poboljšali, pošto je jasno da u mnogim oblastima moramo da budemo bolji.” dodao je on.

Sanderlend i Njukasl su veliki lokalni rivali u engleskom fudbalu. Crveno-bijeli Sanderlend igra u drugoj ligi Čempionšipu, a crno-bijeli Njukasl u Premijer ligi. Utakmica trećeg kola FA kupa igra se u subotu od 13.45 na ‘stadionu Svjetlosti’.