SAVIĆ I DŽEKO PONOVO SAIGRAČI: Atletiko pustio crnogorskog defanzivca!

Saga oko transfera najboljeg crnogorskog fudbalera za 2023. godinu, Stefana Savića privodi se kraju, a posljednje informacije iz Turske govore da ga do potpisa sa istanbulskim Fenerbahčeom dijeli samo dogovor oko plate.

Prema pisanju jednog od najpoznatijih turskih novinara Jagiza Sabunčuoglua iz “Sport Digitalea” Atletiko je prihvatio da pusti crnogorskog defanzivca i da plata ostaje jedina prepreka prije kompletiranja ovog transfera.

Atletiko je odlučio da pusti 32-godišnjeg fudbaler kome na ljeto ističe ugovor, a u slučaju da odigra 20 mečeva u sezoni, automatski ga sljeduje novi u klubu sa “Vande Metropolitana”.

S obzorom da je već odigrao 13 susreta Atletiko bi pristao da već u januaru pusti Crnogorca bez obeštećenja.

Kako navodi turski novinar, Savićev menadžer Žarko Peličić već je boravio u Istanbulu kako bi se dogovorio sa Fenerbahčeom ali još uvijek nije došlo do konačnog dogovora.

Njegova plata od četiri miliona eura za sada je jedina prepreka ovom transferu.

Sa nastrpljenjem rasplet ovog transfera čeka i Edin Džeko koji je dijelio svlačionicu sa kapitenom “hrabrih sokola” u Mančester sitiju.

U tamošnjim medijima govori se da je najbolji strijelac kluba ove sezone u svakodnevnom kontaktu sa Savićem i Krunićem iz Milana kako bi ih nagovorio da dođu u Fenerbahče.

Klub iz Istanbula je trenutno lider turske Superlige 47 bodova koliko ima i drugoplasirani Galatasaraj.