Na današnji dan: Savićević je bacio Parižane na koljena i donio Milanu novo finale Lige šampiona (VIDEO)

Na današnji dan, 1995. godine Dejan Savićević vodio je Milan do novog finala Lige šampiona.

Godine 1994. i 1995, bile su u znaku crnogorskog Genija koji je gospodario evropskim terenima u zavšnicama Lige šampiona.

Nije bilo odbrane za Savićevića koji je posle jednog od najljepših golova u finalu Lige šampiona protiv Barselone 1994. godine, skoro godinu dana kasnije doveo Milan u prilici da brani trofej Lige šampiona.

Prvu utakmicu polufinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena, Milan je riješio minimalnom pobjedom zahvaljujući golu Zvonimira Bobana u 90. minutu.

Dvije nedjelje kasnije sve dileme oko putnika u finale, riješio aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore – Dejan Savićević.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Prvi gol Milana protiv Džordža Vee i ekipe došao je nakon odličnog prodora i sigurne relizacije crnogorskog Genija u 20. minutu.

Driblingom je Savićević bacio na koljena brazilskog defanzivca Rikarda Gomesa i bez problema savladao Brenarda Lamu.

Legendarni francuski golman još jednom je kapitulirao posle udaraca “desetke” Milana u 68. minutu. Asistent kod drugog gola bio je Francuz, Marsel Desaji.

U finalu igranom krajem maja u Beču, Milan je zaustavljen od strane Ajaksa koji je stigao do četvrte titule prvaka Evrope, zahvaljujući golu Patrika Klajverta u finišu meča.

Pročitajte i ovo: Bitka za Evropu u Frankfurtu – 2.10!