SELEKTOR LITVANIJE: Postavili smo jasne ciljeve i principe, Crna Gora zna da bude opasna

Edgaras Jankauskas, selektor reprezentacije Litvanije, istakao je da u meču protiv Crne Gore žele pobjedu.

“Na svaku utakmicu gledamo kao na meč u kojem moramo da pobijedimo. Postavili smo jasne ciljeve i principe i želimo da ih poboljšavamo u svakoj utakmici. Želimo da imamo veću kontrolu lopte, procenat dobijenih duela. To su faktori koji utiču na konačan rezultat. Takođe, navijači su naša pokretačka snaga i hvala im što će doći u velikom broju”– rekao je Jankuskas.

Jedno od pitanja upućeno Jankauskasu bilo je da li njegov tim protiv Crne Gore može da ostvari prvu pobjedu u kvalifikacijama.

“Mislim da je svaka utakmica bitna i ne treba neku izdvajati. Svaku utakmicu dočekujemo sa nadom u pobjedu. Naravno, rezultati su različiti, ali ne stvaramo sebi dodatni pritisak. Znamo njihove slabosti i pokušaćemo da ih iskoristimo. Crna Gora je reprezentacija koja slabije kontroliše loptu, barem u posljednja četiri susreta. Više su opredijeljeni za kontre, daju inicijativu protivnicima, tako je bilo protiv Mađarske i Srbije. Brzo prelaze u napad i mogu da budu veoma opasni. Riječ je o vrlo agresivnoj ekipi u odbrani, koja je, ponavljam, sposobna da uspješno završava kontre” – poručio je selektor Litvanije.